Profilul Crown
Furnizarea solutiilor care imbunatatesc performanta

 

Crown este unul dintre cei mai mari constructori de stivuitoare din lume. Companie privata, Crown opereaza acum o retea globala de distributie si service cu mai mult de 110 sucursale proprii si peste 400 de dealeri independenti, de asemenea o retea globala de unitati de productie, cu fabrici in Statele Unite, Germania, Mexic si China.

Structura corporatiei a fost proiectata pentru un grad foarte ridicat de integrare pe verticala in industrie. Aceasta permite companiei sa pastreze un control strans asupra dezvoltarii, productiei si suportului post vanzare. Pana la 85% din componentele folosite in produsele Crown sunt dezvoltate si fabricate in fabrici integrate Crown. Crown Corporation se angajeaza sa ofere clientilor sai produse de valoare superioara care sa determine costuri minime de folosinta.

crown-logo-1

Istorie

 

Anii 1930-1950

Crown Equipment Corporation a crescut de la operațiuni efectuate într-o comunitate mică din mediul rural (New Bremen, Ohio, Statele Unite ale Americii), într-o societate diversificată pe plan internațional considerată astăzi a fi unul dintre cei mai mari producători de stivuitoare din lume.

Doi frați, Carl H. Dicke și Allen A. Dicke au fondat compania în 1945. Fiul lui Carl și președintele emerit, James F. Dicke, s-a alăturat echipei Crown mai târziu, în același an. Astăzi, fiul său, James F. Dicke al II-lea, este presedinte si CEO. Fiul acestuia, James F. Dicke III face parte din a patra generație a familiei Dicke care deține această poziție.

Inițial, Crown producea sisteme de control al temperaturii pentru cuptoare de ardere a cărbunelui, având doar câțiva clienți. Producția acestor unități, care în cele din urmă a devenit învechită, a avut loc într-o fostă clădire magazin situată în New Bremen, Ohio, comunitate în care sediul Crown rămâne şi astăzi.

Din 1949, cu un interes tot mai mare a publicului în televiziune, compania s-a mutat în producția de rotatoare de antene, un produs utilizat pentru a spori recepția de televiziune. Mişcarea s-a dovedit de succes şi Crown a devenit un producător de frunte de unități până în octombrie 2001, când compania a încetat producția după o scădere prelungită a cererii la nivel mondial pentru rotatoare de antenă.

history_two_brothers
history_early_mfg

Anii 1950-1975

În 1951, compania şi-a diversificat activitatea din nou. De data aceasta a fost în domeniul reparării și fabricării de componente mecanice și electronice pentru sectorul privat și pentru guvern. După o perioadă scurtă de timp și mai multe contracte de succes, compania a construit o afacere puternică în acest domeniu.

În 1960, Crown a diversificat din nou, începand producția de stivuitoare, avand convingerea că industria de echipamente pentru manipularea marfurilor avea nevoie de stivuitoare foarte calitative. Compania a produs o gamă de echipamente de ultima generatie și în curând a devenit corporația cu cea mai rapidă creștere din acest domeniu.

În 1966, Crown a încheiat primul lor joint-venture în afara Statelor Unite ale Americii, în Australia. Astăzi, Crown rămâne lider în industrie, susținut de vânzările puternice, service și operatiuni de productie. Sediul regional din Sydney, Australia se ocupa de vânzări, service și de marketing pentru regiunea Asia-Pacific.

Crown a început să puna bazele în piața europeană înca din 1968. Crown a achiziționat o fabrică irlandeză de la societatea-mamă, o firmă germană, Steinbock, pentru fabricarea transpaleților manuali (PTH).

Mai târziu, în 1968, Crown a început primele operatiuni de vânzări și service în Londra, în apropiere de Aeroportul Heathrow. Până la sfârșitul deceniului, gama completă de stivuitoare Crown a fost disponibilă în Marea Britanie și la începutul anilor 1970 Crown a început comercializarea de stivuitoare în cea mai mare parte Europei, prin intermediul dealerilor independenți.

history_repair_mfg
history_first_truck

1975-prezent

Astăzi, Crown produce o mare varietate de electrostivuitoare. De vânzări și service este responsabilă reteaua de distribuție a companiei, formata din puncte de lucru Crown și distribuitori autorizați, situate în principalele piețe din întreaga lume.

Dealer-ii și personalul de vânzări sunt instruiți în fabrică în toate disciplinele și susținuti de publicitate la nivel național de la birourile corporației din New Bremen – Ohio, Munchen – Germania, Sydney – Australia, Suzhou – China, și Singapore. Deschis în 1980, biroul München se ocupă de marketing, achizitii, proiectare și inginerie pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa și India. Punctele de lucru Crown și o rețea de dealeri internaționali operează în aproape 100 de orașe din străinătate.

Crown produce în șapte locații din Statele Unite ale Americii (New Bremen – Ohio, Greencastle – Indiana, New Castle – Indiana, Kinston – North Carolina, Celina – Ohio, Minster – Ohio, New Knoxville – Ohio). Compania are, de asemenea, puternice capacități de producție internaționale, productie de stivuitoare in Suzhou – China (2006), Roding – Germania (1986) și Queretaro, Mexic (1973).

Crown deține sucursale de vânzări și centre de operațiuni de service în Australia, Austria, Belgia, Brazilia, China, Anglia, Germania, Italia, Coreea, Malaezia, Olanda, Noua Zeelandă, Singapore, Spania, Thailanda și peste 50 de locații din Statele Unite.

Produsele Crown continua sa primeasca recunoastere pentru excelența in design, câștigând mai mult de 80 de premii de design remarcabile. Echipamentele Crown au câștigat reputația de stivuitoare sigure, fiabile și productive de la clienții din întreaga lume.

Design-ul Crown a fost întotdeauna în varf. La începutul anilor 1970, introducerea design-ului pozitie laterala s-a dovedit indrazneață și inovatoare, de către experți de manipulare a materialelor. Astăzi, design-ul echipamentelor are parte de acceptare populară, câstigând premii de la Societatea de Design International a Americii. Din nou, 30 de ani mai târziu, seria 5700S de stivuitoare cu catarg retractabil oferă operatorului posibilitatea de a configura echipamentul cu sau fara scaun, împreună cu capacitățile sale de productivitate de neegalat.

history_current_product