Despre EnerSys
EnerSys este liderul global în soluții de stocare a energiei pentru aplicații industriale. Ei fabrica și distribuie baterii staționare și acumulatori de tracțiune, redresoare, echipamente de putere, accesorii pentru acumulatori  și soluții anexe pentru echipamente outdoor clienților din întreaga lume.

Acumulatorii de tracțiune și redresoarele sunt folosite la electrostivuitoare și la alte vehicule propulsate electric. Bateriile staționare sunt folosite în industria telecomunicațiilor și în serviciile publice, ca surse continue de energie și în numeroase aplicații care necesită soluții de stocare a energiei inclusiv în domeniile medical, aeronautic și de aparare.

Produsele anexe pentru echipamente outdoor sunt folosite în telecomunicații, servicii publice, industria transporturilor și în domeniul  administrației și apărării statelor.  EnerSys oferă de asemenea servicii post-vânzare și servicii de suport clienți în peste 100 de țări prin unitățile sale de producție și birourile de vânzări din toată lumea.

 

Bateriile staționare sunt promovate pe piață și vândute în special sub brand-urile  PowerSafe, DataSafe, Hawker, Genesis, ODYSSEY și CYCLON. Acumulatorii de tracțiune sunt promovați și vânduți în principal sub mărcile Hawker, IRONCLAD, General Battery, Fiamm Motive Power, Uranio, Oldham și Express.  De asemenea, EnerSys fabrică și vinde produse auxiliare pe curent continuu – DC- incluzând redresoare, echipamente electronice de putere și o varietate mare de accesorii pentru baterii. Acumulatorii noștri acoperă o gamă largă de mărimi, configurații și capacități, permițându-ne să răspundem unei game la fel de largi de aplicații ale clienților.

 

Producătorul EnerSys își menține poziția de lider de piață oferind clienților produse și servicii de prima calitate la nivel global, obținute prin implicarea totală a angajaților, lucrul în echipă și parteneriate cu furnizorii. Să depășim așteptările clienților noștri și să oferim produse și servicii de cea mai înaltă calitate înseamnă scopul nostru suprem. Această convingere este fundația care ajută la formarea viziunii despre progres a companiei și care permite și clienților să-și realizeze scopurile și așteptările.

Istoricul companiei

EnerSys și companiile predecesoare au fost fabricanți de baterii industriale de peste 100 de ani. Compania actuală a fost creată în anii 2000 prin cumpărarea de la Yuasa Corporation (Japonia) a afacerilor cu baterii staționare și cu acumulatori de tracțiune din America de Nord și de Sud.

În martie 2002, EnerSys a cumpărat afacerea cu baterii staționare și baterii de tracțiune de la Energy Storage Group of Invensys plc. În iunie 2005, a achiziționat și afacerea cu acumulatori de tracțiune de la FIAMM, S.p.A. Italia (FIAMM), care s-a adăugat unităților de producție deja existente atunci în Europa.

EnerSys a făcut și achiziții de mai mică anvergură: o unitate de producție de baterii speciale pe bază de nichel din Germania; o fabrică din SUA de surse de energie pe bază de litiu, folosite în principal în industria aerospațială și în domeniul apărării; o afacere elvețiană cu baterii cu plumb-acid, o unitate de producție din China și o majoritate de 97% din acțiunile unui producător de baterii industriale din Bulgaria.