Redresoare de înaltă frecvență

Redresoarele de înaltă frecvență (HF) utilizează o clasă de convertoare care încorporează dispozitive complet controlabile de putere, cum ar fi MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor) și IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) care permit transformarea AC în DC transformare la frecvențe mult mai mari decât frecvențele de linie .

Spre deosebire de SCR, care sunt “jumătate controlate” dispozitive cu întrerupătoare turn-off, MOSFET și IGBT pot fi pornite și oprite pe deplin în orice moment din timp pentru a permite un control precis al ieșirii încărcătorului precum și punerea în aplicare a profilurilor de încărcare sofisticate.

Căldura poate fi uneori o problemă pentru aceste încărcătoare. În mod obișnuit ventilatoarele sunt necesare pentru a menține componentele din interiorul încărcătorului în parametrii de temperatură și funcționare.

Redresoarele de înaltă frecvență sunt printre cele mai eficiente aparate în materie de conversie (de obicei peste 92%), cu factori de putere în apropiere de unitate (0). Aceste caracteristici permit costuri mai mici cu infrastructura electrică datorită faptului ca sunt necesari curenți mult mai mici pentru diversele acționări.

De asemenea, în funcție de model, dimensiunea încărcătorului este semnificativ mai mică și mai ușoră decât modelele standard sau SCR.

  • Tehnologia avansată care încorporează dispozitive IGBT și MOSFET pentru frecvențe mai mari
  • Controlul precis al încărcării și al curentului de ieșire, cu selectarea diverselor profiluri de încărcare pentru a preveni supraîncărcarea
  • Controlul foarte eficient al puterii înseamnă costuri electrice mai mici
  • Dimensiuni mai mici și mai ușoare în greutate decât încărcătoarele standard

Hawker Life Modular Chargers

Hawker LifeSpeed IQ Chargers