15 Dec A venit iarna: cum avem grijă de stivuitor?

Motostivuitoare noi GPL Crown direct din stoc Util SPC

Pe timpul iernii motostivuitorul (sau motostivuitoarele, dacă dețineți o flotă mai mare!) dumneavoastră are nevoie de mai multă atenție decât în timpul verii. Acest scurt articol vă va arăta câțiva pași simpli, foarte ușor de urmat, prin care să vă mențineți echipamentele la standarde înalte de calitate. Bineînțeles, cel mai indicată ar fi să efectuați o revizie generală înainte de anotimpul rece, dar dacă nu aveți în plan o revizie sau dacă planul de revizie nu se suprapune cu începutul iernii, iată aici care ar fi cele mai importante puncte pe care trebuie să le aveți în vedere:

Bateria – înainte de începutul perioadei reci, testați bateria și asigurați-vă că este aproape de capacitatea maximă. Verificați și curățați cablurile de conectare, frigul poate afecta foarte puternic instalațiile, dacă nu sunt menținute cum trebuie.

Sistemul de răcire – folosiți un hidrometru pentru a verifica nivelul de antigel. Asigurați-vă că lichidul de răcire este suficient și în condiții optime. Este, de asemenea, important să verificați valvele și alte componente pentru posibile scurgeri.

Cauciucurile – verificați stadiul de uzură în care se află pentru a evita accidentele din cauza unei potențiale lipse de aderență.

Luminile de semnalizare – asigurați-vă că sunt toate funcționale, deoarece pe timpul iernii zilele sunt mai scurte și vizibilitatea este redusă. Dacă echipamentul dumneavoastră are lumini pe halogen, lunile friguroase sunt un moment potrivit pentru a face un upgrade la LED-uri.

Componentele hidraulice – la temperaturi scăzute, componentele hidraulice se pot întări dacă nu sunt lubrifiate corespunzător.

Confortul cabinei – verificați încălzirea (climatizarea), ștergătoarele și orice alt element care asigură confortul operatorului.

În plus, ar trebui să aveți în vedere echiparea corectă a stivuitoristului: jachetă și pantaloni impermeabili, antivânt, hanorac, mănuși, căciuli, vestă cu elemente reflectorizante pentru situațiile în care vizibilitatea este redusă.

Și nu în ultimul rând, nu uitați că nu doar stivuitoarele necesită îngrijiri suplimentare, ci și mediul de lucru. Zonele trebuie deszăpezite, aplicați sare pe zonele de rulaj pentru topirea gheții, și în cazul în care activitatea urmează să se desfășoare masiv în exterior, pe teren atipic, puteți echipa fiecare utilaj cu cauciucuri de mare aderență sau cu lanțuri anti-derapaj.

Urmăriți periodic blogul Util SPC și pagina noastră de Linkedin (https://www.linkedin.com/company/utilspc) pentru a fi la curent cu cele mai noi sfaturi și noutăți în domeniul intralogisticii.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.